24 mars 2009

Funkspaning!

Norrköping var en gång i tiden en ganska funkig stad. Trots stadens gråaarbetarförflutna som man älskar att hata så fanns det en värme i funkens tecken. Jag minns kvällar under trappan på DG36 när man slängde iväg Parliament hit, The JB´s dit och Curtis Mayfield rätt in i smeten och det var alltid bra stämning. Mycket pga att funken gick i arv dj till dj, klubbfixare till klubbfixare. Nu är det dåligt med funk i Norrpan, oavsett om de beror på det allmänna tillståndet för musiken eller om vi har avfunkats i sta´n. Mitt senaste försök i att återuppliva funken & soulen i Norrköping var på Sidebar under förra året. Det stängdes efter nästan ett år med referens till lågkonjunkturen, hur ofunkigt är inte det!?. Men funken lever i Sverige. Sveriges kanske mest kända funktionärer ( fyndigast ever ) DAMN till exempel. De backar inte bara upp Timbuktu utan kör sitt eget race också. Något närmare anknytet till Norrköping är elektrofunkarna SLS som består av KAAH, Jeppe Körsbär, Bobby Bling-Bling & Wendell. Alla utom Körsbäret är gamla Norrköpingsrävar alla delaktiga i klubbar o annat funkigt i sta´n en gång i tiden.

För att hålla koll på vad som händer & några riktigt sköna mixtapes ska man absolut hålla koll på SOUL OF SWEDEN´s site där de kopplat ett järngrepp på whatevers fonkee i Svedala. Men den skönaste sidan måste utan tvekan vara PATRIKS SOUL/FUNK SPECIAL med underrubriken "The best grooves on the net!" Förutom den 90-tals doftande desajnen som få mig att dra på smilbanden och bli helt varm i kroppen som man bara kan bli när man ser en persons livsverk på nätet som fullkomligt osar av nördighet ( och i detta fall av funk ), så är det en grym informations källa. Missa inte!!
Vi har ju också den tidigare hajpade bloggen TRUST MY BEATS driven av Norrköping´s deejayen Petri K. I alla fall så får jag tillfället att smyga till Norrköpings publiken lite funk på stundande Påskdiscot DEKADANS den 11 april. De ser jag fram emot!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Word up!
Funkiga nätter på DG36! Those were the days!!
Och Kaah har minsann alltid sjungit sig rakt in i mitt hjärta!!!

Ingen funk i Nkpg nowadays säger du..
Barcelona är fullt med funk. Överfunkiserat nästan.
Vi saknar dock hiphop :(
Vi gör så gott vi kan i staden där rock och elektronisk musik dominerar...

Come back soon!!

/Sarita

P. sa...

Props till Carlos som kämpar på här i Peking! ;)
Yep, kolla in http://trustmybeats.blogspot.com/ la in lite ny (& gammal) musik häromdagen. - If you got funk, you got style.

Anonym sa...

Man tackar för berömmet! lol

Patrik